Mercedes-Benz GLA

Het beste van vele werelden

Een SUV (Sports Utility Vehicle) is een combinatie van een terreinwagen en een personenauto. De GLA is een combinatie van een SUV en de nieuwste reeks modellen van Mercedes-Benz gericht op een jong publiek. En voortaan combineert de GLA ook nog eens een benzine- en een elektromotor. Biedt de "Mercedes-Benz GLA 250 e" daarmee het beste van vele werelden?

Autotest | Mercedes-Benz GLA Het beste van vele werelden

De Mercedes-Benz GLA 250 e is een plug-in hybride die het beste biedt van vele werelden. Deze SUV is ruim en praktisch, vlot en zuinig, stil en comfortabel, sportief en comfortabel.

Plus

  • uitstekende prestaties
  • Prima rijeigenschappen
  • veelzijdig en praktisch

Min

  • karige standaard-uitrusting
  • voelbaar schakelen in EV modus

Conclusie

Biedt de Mercedes-Benz GLA 250 e het beste van twee werelden? Ja, maar de vraag is wel of dat wenselijk is. Wanneer wordt gekozen voor een uitgesproken karakter, zal de auto ook beter berekend zijn op die ene taak. Wie een SUV gebruikt in het terrein of voor het trekken van een zware aanhanger (meer dan 1.600 kg) is beter af met een echte terreinwagen. Wie zoekt naar ultiem comfort of een extreem lage kilometerprijs is beter af met een volledig elektrische auto.

Wie zoekt naar veelzijdigheid vindt die zeker in de GLA en nog meer in de GLA plug-inhybrid. De GLA 250 e doet niet meer dan soortgelijke modellen van andere merken, maar de Mercedes-Benz doet alles wel perfect volgens het boekje. Met de juiste opties gaat de GLA zelfs verder en biedt deze plug-inhybrid het beste van vele werelden.