DS 7 Crossback

Comfort dient de mens

Bij de modellen van DS draait het om twee dingen: vormgeving en comfort. Tijdens de eerste kennismaking met de DS 7 Crossback wist deze grote SUV (Sports Utility Vehicle) op beide punten te overtuigen. Bovendien doet DS niet alleen wat het belooft, het doet het ook op een geheel eigen wijze. Nu introduceert DS zogenaamde "E-Tense"-uitvoeringen. Wat is de meerwaarde daarvan?

Autotest | DS 7 Crossback Comfort dient de mens

De DS 7 Crossback E-Tense tilt comfort naar een nog hoger niveau. Bovenop het onderscheidende uiterlijk van iedere DS 7 biedt de E-Tense betere prestaties, een lager verbruik en nog meer rust.

Plus

  • bijzonder comfortabel
  • vlot en zuinig
  • onderscheidende vormgeving

Min

  • vorm gaat soms voor functie

Conclusie

De DS 7 Crossback weet al sinds de introductie van het model in 2018 te verleiden met Franse charme  en hoogstaand comfort. Met de komst van de "E-Tense" komt daar geen verandering in. Echter, alles wat de conventionele DS 7 Crossback doet, doet de hybride nog beter. Net als andere auto's met (deels) elektrische aandrijving zijn de prestaties verbeterd, is het verbruik verlaagd en zijn de rijgeluiden verminderd. En net als bij andere deels elektrische auto's brengt de hybride aandrijving alleen voordelen, geen nadelen. Het grote verschil is dat DS daarbij steeds de nadruk op comfort legt.