Infiniti Q30

Infiniti voor iedereen

Een Infiniti is een zeldzaamheid op de Nederlandse wegen. Dat is niet omdat de auto's van dit Japanse premium-merk niet deugen. In tegendeel! Tijdens de diverse tests heeft Infiniti zich keer-op-keer bewezen. Maar omdat Infiniti alleen exclusieve modellen aanbiedt, zijn de verkoopaantallen logischerwijs laag. Daar zou verandering in moeten komen met de Q30. Is dit de Infiniti voor iedereen?

Autotest | Infiniti Q30 Infiniti voor iedereen

De Q30 is het instalmodel van Infiniti. Omdat de Q30 is gebaseerd op de Mercedes A-Klasse, ontbreekt de eigenzinnigheid die kenmerkend is voor Infiniti. Daarmee is de Q30 minder leuk maar verstandiger

Plus

  • gunstige prijs/prestatie verhouding
  • exclusieve verschijning
  • prima rijeigenschappen

Min

  • fors verbruik 2.0t motor
  • matige hoofdruimte / kleine voorstoelen
  • niet zo eigenzinnig als andere Infiniti's

Conclusie

Is de Q30 de Infiniti voor iedereen? Na een uitgebreide proefrit en een veel wikken en wegen blijft dat vraag lastig te beantwoorden. Dat komt doordat de Infiniti Q30 onderhuids gelijk is aan de Mercedes-Benz A-Klasse. En alhoewel de A-Klasse een prima auto is, verschillen de karakters van Mercedes-Benz en Infiniti sterk.

De rijeigenschappen zijn zondermeer goed, maar het superieure en zelfs uitdagende karakter van de grotere Infiniti-modellen is ver te zoeken in de Q30.

Als het om de vormgeving gaat, is de Q30 juist wel een echte Infiniti. Omdat Infiniti binnen de bestaande Mercedes-maten een eigen interieur heeft gebouwd, valt met name de hoofdruimte tegen. De uitrusting is compleet, maar niet zo innovatief als gebruikelijk bij Infiniti. Daar staat tegenover dat de Q30 die techniek tegen een scherpe prijs aanbiedt en dat is juist wél echt Infiniti.

Infiniti Q 1 auto occasions, nieuw en tweedehands aanbod

verwijder alle filters Infiniti Q

1 Resultaten gevonden zoekopdracht opslaan

Infiniti Q Q50 2.0t Performance

113.478 km - 2016 € 17.950,-

Categorie
Sedan
Brandstof
Benzine
Kleur
Grijs
Autoboul. Gar. Beijer
Wijk bij Duurstede, NL