Infiniti Q50

Onbekend maakt onbemind

Grote autofabrikanten hebben grote marketing-afdelingen. Als ze een nieuwe auto lanceren, wordt de pers meteen opgetrommeld om daar verslag van te doen. Maar toen het relatief kleine Infiniti in 2014 de geheel nieuwe "Q50" introduceerde, werd die auto over het hoofd gezien door zowel zakelijke kopers als de Autozine-redactie. Tijd om het goed te maken!

Autotest | Infiniti Q50 Onbekend maakt onbemind

De Infiniti Q50 is een premium zakenauto die zich onderscheidt met een uniek design, een rijke uitrusting en geavanceerde techniek. Met name de elektrische besturing maakt rijden met de Q50 anders.

Plus

  • rijke uitrusting, ook zonder optie-pakketten
  • vooruitstrevende techniek
  • onderscheidend imago

Min

  • matige (been)ruimte achterin
  • slechte geluidskwaliteit Bose-audiosysteem
  • stil, maar mag stiller

Conclusie

Infiniti is succesvol in Amerika en Rusland, maar probeert al jaren tevergeefs voet aan de grond te krijgen in Europa. Omdat Infiniti hier nog zo klein is, zagen zowel de Autozine-redactie als zakelijke rijders de Q50 tot nu toe over het hoofd. En dat is jammer, want deze nieuwe sedan is een typisch geval van onbekend maakt onbemind.

Een testrit leert dat de Q50 iets aan verfijning mist, maar technisch gezien juist verder gaat dan de gevestigde orde (zonder dat daarvoor diep in de buidel moet worden getast voor optiepakketten). Daarnaast onderscheidt de Q50 zich met een nadrukkelijk sportief karakter dankzij achterwielaandrijving en een unieke besturing.

Infiniti Q 1 auto occasions, nieuw en tweedehands aanbod

verwijder alle filters Infiniti Q

1 Resultaten gevonden zoekopdracht opslaan

Infiniti Q Q50 2.0t Performance

113.478 km - 2016 € 17.950,-

Categorie
Sedan
Brandstof
Benzine
Kleur
Grijs
Autoboul. Gar. Beijer
Wijk bij Duurstede, NL