Mercedes-Benz GLE Coupe (2015 - 2019)

Niet omdat het moet, maar omdat het kan

Ooit waren terreinauto's pure noodzaak. In afgelegen gebieden was het de enige manier om van A naar B te komen. Dat ruige imago maakte (luxe) terreinauto's ook aantrekkelijk voor wie zich wilde onderscheiden van de massa. Echter, nu SUV's tot de populairste auto's op de markt behoren, moeten autoliefhebbers iets anders vinden om zich te onderscheiden. Met een SUV-Coupé bijvoorbeeld...

Autotest | Mercedes-Benz GLE Coupe (2015 - 2019) Niet omdat het moet, maar omdat het kan

De Mercedes-Benz GLE Coupe is een terreinauto en Coupe in 1. Van de terreinauto is alleen het stoere uiterlijk overgebleven, maar dankzij slimme techniek stuurt de GLE als een echte coupe.

Plus

  • onderscheidend ontwerp
  • uitmuntend weggedrag voor een SUV
  • comfortabel en sportief

Min

  • alleen compleet met kostbare opties
  • geen coupe-gevoel

Conclusie

Een SUV is een luxe terreinauto voor wie zich wil onderscheiden van de massa. Maar nu het verkeersbeeld welhaast wordt gedomineerd door SUV's, is het tijd voor een volgende stap. Daarom biedt Mercedes-Benz de GLE nu ook aan als coupé.

Mercedes-Benz is zeker niet de eerste om een SUV-Coupé aan te bieden, maar de GLE Coupé is wel beter in balans dan de concurrenten. Dat geldt niet alleen voor het uiterlijk, maar ook voor het weggedrag.

Het overvloedige vermogen van de 450 AMG lijkt aanvankelijk te veel van het goede. In de praktijk zorgt de enorme reserve echter voor nog meer comfort. En wanneer het mag, is het heerlijk om een feestje te bouwen met deze machtige coupé; niet omdat het moet, maar omdat het kan.