Daimler Super Eight

Verschil moet er zijn

Daimler heeft een klein jaar geleden een comeback gemaakt op de Nederlandse markt. De Britse specialist op het gebied van luxe auto's in het absolute topsegment is terug van lang weggeweest met de "Super Eight". Maar de auto lijkt als twee druppels water op de Jaguar XJ. Bovendien is Daimler bij de Jaguar-dealer te koop. Wat is de meerwaarde van een Daimler?

Autotest | Daimler Super Eight Verschil moet er zijn

De Daimler Super Eight gaat verder waar de Jaguar XJ ophoudt. De Daimler biedt meer ruimte achterin, is nog chiquer en presteert nog beter.

Plus

  • ongekend snel, buitengewoon comfortabel
  • zeer veel ruimte en luxe achterin
  • nobele herkomst

Min

  • bediening audio/video achterin onlogisch en ingewikkeld
  • luchtvering soms wat zweverig
  • groot glad en hard stuurwiel

Conclusie

Wat is het verschil tussen de Daimler Super Eight en de Jaguar XJ? Voor de bestuurder is het verschil tussen beide auto's gering. Beide auto's onderscheiden zich van de concurrentie door een aluminium bouw waarmee de Super Eight en XJ levendiger en sneller zijn. Daimler gaat daarin een stap verder door de auto alleen met de fluisterstille en stuitend snelle 4,2 liter V8 supercharger te leveren.

Het grootste verschil tussen Jaguar en Daimler is te vinden op de achterbank. De Super Eight gebruikt als basis een verlengde XJ en dat is meteen merkbaar in de overvloedige beenruimte. Daarbij is de afwerking van de Daimler nog chiquer en de uitrusting achterin nog weldadiger. Of het allemaal een eigen merknaam waard is, is een kwestie van smaak. Een deel van de clientèle zal zich nog prettiger voelen bij Daimler dan bij Jaguar. Het is als het verschil tussen port of champagne, golf of polo, een bungalow of een villa, British Racing Green of Westminster Blue.

Daimler Super Eight 1 auto occasions, nieuw en tweedehands aanbod

verwijder alle filters Daimler Super Eight

1 Resultaten gevonden zoekopdracht opslaan

Daimler Super EIGHT V8 verlengde uitvoering JAGUAR XJ

321.454 km - 1998 € 5.650,-

Categorie
Oldtimer
Brandstof
Benzine
Kleur
Grijs
Auto-Oudewater
Oudewater, NL