Range Rover Evoque

Zelfs je naam is mooi

Een Range Rover is groot, machtig en onoverwinnelijk. Dat klinkt misschien heel aantrekkelijk, maar de realiteit wijst uit dat grote terreinauto's uit de tijd zijn. Dalende verkoopcijfers onderstrepen dat nog eens. Een merk dat alleen terreinauto's maakt, heeft dan een groot probleem. Daarom is het nu tijd voor een geheel nieuwe Range Rover. De "Evoque" is relatief klein en kan worden geleverd met tweewielaandrijving. Is de Evoque desondanks een echte Range Rover?

Autotest | Range Rover Evoque Zelfs je naam is mooi

De Evoque biedt de grootsheid van een RangeRover, zonder de overdaad. Terwijl terreinrijden slechts een enkele keer kan of mag, geeft de Evoque dankzij het sportieve karakter altijd volop rijplezier.

Plus

  • even spannend om te rijden als een traditionele sportcoupe
  • onderscheidende vormgeving
  • de grootsheid van een Range Rover, zonder de overbodige zaken

Min

  • onoverzichtelijk
  • wel het gevoel van een sportwagen, niet de wegligging
  • onhandig grote draaicirkel

Conclusie

De Range Rover Evoque is een auto van extremen die daarom wordt gehaat of geliefd. Wie de Evoque haat, veroordeelt deze kleinste Range Rover om de (optionele) tweewielaandrijving, waardoor dit de enige niet-terreinwaardige Range Rover is. De directe besturing, extreem korte schakelwegen, bijterige remmen en agressieve reactie op het gaspedaal maken de Evoque bovendien vermoeiend om te rijden. Daarbij haalt de Evoque niet het afwerkingsniveau van een traditionele Range Rover en is de behouden vormgeving ingeruild voor schreeuwerige sportwagenlijnen.

Autozine behoort daarentegen tot de groep die valt als een blok voor de charmes van de Evoque. Want de Evoque biedt de grootsheid van een Range Rover, zonder de overbodige zaken. Terwijl terreinrijden slechts een enkele keer kan of mag, geeft de Evoque dankzij het sportieve karakter altijd volop rijplezier. Daarbij is de auto prachtig om te zien, is het Meridian audiosysteem een streling voor het oor en is de eD4-motor aangenaam schoon. Zelfs z'n naam is mooi (was getekend: EvoQrone).