Toyota FJ Cruiser

Gemiste kans?

De Toyota Land Cruiser was ooit één van de taaiste en sterkste terreinwagens op de markt. Maar in de loop der jaren kwam de nadruk steeds meer op luxe te liggen en verloor de Land Cruiser het ongecompliceerde karakter dat de auto zo geliefd maakte. Daarom introduceert Toyota nu de FJ Cruiser: een eersteklas modderkruiper zonder overbodige luxe. Helaas heeft Toyota besloten de auto alleen in Amerika op de markt te brengen. Om uit te vinden of dat een gemiste kans is, heeft Autozine toch een exemplaar weten te bemachtigen.

Autotest | Toyota FJ Cruiser Gemiste kans?

De Toyota FJ Cruiser is niet in Nederland te koop. En dat is maar goed ook. De off-road capaciteiten zijn prima, maar op de verharde weg zijn de rijeigenschappen matig.

Plus

  • onvervalste terreinauto
  • bijzonder, maar toch vertrouwde Toyota-techniek
  • machtige motor

Min

  • extreem zacht geveerd / matige wegligging
  • rommelig dashboard
  • geen dieselmotor leverbaar

Conclusie

Mist Toyota een kans door de FJ Cruiser alleen in Amerika te leveren? Het antwoord luidt: ja, maar. Om te beginnen met dat laatste: de auto is overduidelijk gemaakt voor de Amerikaanse markt. Het weggedrag zal bij de meeste Europeanen niet in de smaak vallen. Het onderstel is extreem zacht, de benzinemotor is gemaakt voor rust en niet voor prestaties. Een dieselmotor is niet leverbaar.

Daar staat tegenover dat de FJ Cruiser het taaie, pure karakter heeft van de Land Cruiser van weleer. Wie nu geen Land Cruiser koopt omdat de auto te luxueus is geworden, zal zeker vallen voor de FJ Cruiser. In de klasse van de onvervalste en ongecompliceerde terreinauto's is het aanbod uiterst gering. De FJ Cruiser is een welkome aanvulling en onderscheidt zich met een eigenzinnige vormgeving. Bovendien is de FJ Cruiser een Toyota, dus zelfs deze exoot is uiterst betrouwbaar.

Toyota Fj Cruiser 1 auto occasions, nieuw en tweedehands aanbod

verwijder alle filters Toyota Fj Cruiser

1 Resultaten gevonden zoekopdracht opslaan

Toyota FJ CRUISER 4.0-V6 4X4

115.864 km - 2008 € 25.950,-

Categorie
Terreinwagen/Pick Up
Brandstof
Benzine
Kleur
Zwart
Autobedrijf van Dolderen
Soest, NL