Peugeot 406 Coupe

Uit de kunst

Wie vindt dat een auto niet meer is dan vervoer van A naar B, kan nu stoppen met lezen. Voor hen biedt Peugeot de 406 sedan en het meerdere malen bekroonde succesnummer: de 307. Wie echter op zoek is naar een auto die iedere dag weer een lust voor het oog is en een genoegen om mee te rijden, leest vooral verder. Want behalve dat de Peugeot 406 Coupé een exclusieve en onderscheidende auto is, is deze coupé ook op diverse punten vernieuwd.

Autotest | Peugeot 406 Coupe Uit de kunst

De Peugeot 406 Coupe is als een kunstwerk dat met beide handen mag worden aangepakt. De 406 Coupe is snel en heeft een uitstekende wegligging. Geeft een superieur gevoel omdat alles met gemak gaat.

Plus

  • zeldzaam mooi
  • bijzonder comfortabel
  • superieur en bevoorrecht gevoel

Min

  • beperkte hoofdruimte
  • onhandige schaalverdeling snelheidsmeter
  • matig audiosysteem

Conclusie

Terwijl de meeste kunst alleen bedoeld is om naar te kijken, wordt de Peugeot 406 Coupé bij voorkeur genoten met beide handen aan het stuurwiel. Dan toont deze chique coupé een heel eigen karakter. De auto is in staat tot genadeloos hoge snelheden en bijzonder vlot bochtenwerk, maar heeft toch vooral het karakter van een waardige reislimousine. De 406 Coupé doet alles met ongekend gemak en geeft de inzittenden daarmee een superieur gevoel dat er voor zorgt dat geen rit te lang is en geen afstand te gek.

Alhoewel het op details merkbaar is dat de auto al sinds 1997 op de markt is, kan deze Coupé de concurrentie nog goed aan. Wie de Peugeot 406 Coupé ziet denkt kunst, wie er in gereden heeft weet het juiste antwoord: uit de kunst! (Ivo Kroone).

Peugeot 406 1 auto occasions, nieuw en tweedehands aanbod

verwijder alle filters Peugeot 406

1 Resultaten gevonden zoekopdracht opslaan

Peugeot 406 1.8-16V SRX NAP

57.022 km - 1996 € 2.444,-

Categorie
Oldtimer
Brandstof
Benzine
Kleur
Blauw
Grootauto-Van Es B.V.
Soesterberg, NL