Opel Signum

Significant anders

De Opel Omega ging met welverdiend pensioen. Maar hoe zou Opel de opvolging regelen? Een nieuwe Omega leek geen optie omdat de nieuwe Vectra inmiddels zo royaal bemeten is, dat een tweede Omega onpraktisch groot zou worden. Daarom koos Opel niet voor een nog grotere zakenauto, maar voor een heel andere zakenauto. De Vectra vormt de basis voor de Signum, maar verder moest alles anders worden. Hoe anders is de Signum eigenlijk?

Autotest | Opel Signum Significant anders

Met de Signum doet Opel een gooi naar het hogere segment. Qua techniek en uiterlijk geslaagd, qua rijeigenschappen en imago helaas heel gemiddeld.

Plus

  • Aansprekend en onderscheidend concept
  • Veel meer dan een veredelde Vectra
  • Facelift heeft auto merkbaar goed gedaan

Min

  • Sportstand soms te bijterig en nerveus
  • Niet vrij van kraakjes en rammeltjes

Conclusie

De Opel Signum heeft tegelijk met de Vectra een facelift gehad, maar is desondanks veel meer dan een veredelde Vectra. De neus is gelijk en beide auto's gebruiken zo veel mogelijk dezelfde onderdelen. Maar waar mogelijk gaat de Signum steeds net een stapje verder zodat de auto uiteindelijk veel verfijnder is en merkbaar op een hoger plan staat. Dat is te merken aan alles; van de techniek tot de vormgeving. Het maakt de Signum tot een unieke auto die niet bedoeld is als opvolger van de Omega. De Signum is wel bedoeld als een bijzonder alternatief in het hogere zakelijke segment.

Opel Signum 1 auto occasions, nieuw en tweedehands aanbod

verwijder alle filters Opel Signum

1 Resultaten gevonden zoekopdracht opslaan

Opel Signum 2.8 V6 TURBO Executive XENON/6BAK/230PK/YOUNGTIMER/

180.773 km - 2006 n.o.t.k.

Categorie
Hatchback
Brandstof
Benzine
Kleur
Zwart
Auto Avantgarde
Soest, NL