Renault 5 (1972 - 1984)

Verleidelijke vijf(tiger)

Renault heeft een grote collectie klassieke auto's. Echter, die collectie is gestald op het terrein van de fabriek en daarom niet toegankelijk voor bezoekers. Daarom komt het publiek bij Renault niet naar de oldtimers, maar komen de oldtimers naar het publiek! De klassiekers worden regelmatig ingezet op evenementen en ter gelegenheid van speciale gelegenheden. Zo viert de Renault 5 dit jaar zijn vijftigste verjaardag en dat is reden voor een proefrit!

Autotest | Renault 5 (1972 - 1984) Verleidelijke vijf(tiger)

De Renault 5 was een van de eerste compacte stadsauto's. Met het concept, het Franse comfort en de glimlach heeft de 5, geheel terecht, groot succes geboekt.

Plus

  • comfortabel op slecht wegdek
  • innovatief concept
  • prima remmen

Min

  • kleine stoelen
  • karige uitrusting in vergelijking met Japanse concurrentie
  • geluidsniveau neemt sterk toe boven 70 km/u

Conclusie

Vijftig jaar na de introductie van het model maakte Autozine kennis met de Renault 5. En dat was een meer dan aangename kennismaking! De Renault 5 was een van de eerste compacte stadsauto's en daarom was alleen het concept al vernieuwend. Gaandeweg verschenen heel veel uitvoeringen van de Renault 5, van extreem luxueus via uitgesproken sportief tot een heuse elektrische uitvoering. Zo bleef het model decennia­lang innoveren.

Toch was het het lachende gezicht waarmee de Renault 5 de kopers altijd heeft verleid. Deze proefrit leert dat de Renault 5 er niet alleen leuk uitziet, maar ook zo rijdt. De prestaties zijn heel behoorlijk, dankzij de compacte afmetingen is de Renault 5 uiterst wendbaar en het weggedrag is een schoolvoorbeeld van Frans comfort. Ook op zijn vijftigste verjaardag weet de 5 dus nog altijd te verleiden!

Renault 5 1 auto occasions, nieuw en tweedehands aanbod

verwijder alle filters Renault 5

1 Resultaten gevonden zoekopdracht opslaan

Renault 5 1.4 GTS / 5 Deurs / N.A.P. / Nette staat /

210.555 km - 1987 € 2.450,-

Categorie
Oldtimer
Brandstof
Benzine
Kleur
Grijs
Autoservice Oudegein
Nieuwegein, NL