Opel Rocks-e

Een steentje bijdragen

Omwille van het milieu en de portemonnee moeten we zo snel mogelijk allemaal elektrisch gaan rijden. Opel draagt een steentje bij met een breed assortiment aan elektrische auto's, van de compacte Corsa-e via de opvallende Mokka-e tot de gigantische Vivaro-e. Daar komt nu een bijzonder voertuig(je) bij. De "Rocks-e" heeft weliswaar vier wielen en een stuur, maar is geen auto. Wat is de Rocks-e dan wel?

Autotest | Opel Rocks-e Een steentje bijdragen

De Opel Rocks-e is een elektrisch aangedreven brommobiel dat schoner, comfortabeler en veiliger is dan een brommer. Gezien de lage prijs ook geschikt als voordelige (mini) stadsauto.

Plus

  • Handzaam en wendbaar
  • Uiterst voordelig in aanschaf en gebruik
  • Schoner, comfortabeler en veiliger dan een brommer

Min

  • Keihard onderstel
  • Na openen zijruiten moeten spiegels opnieuw worden ingesteld

Conclusie

Wat is de Opel Rocks-e? Juridisch gezien is het geen auto, maar een elektrisch aangedreven brommobiel. In spreektaal is dit type voertuig ook wel bekend als "45 km wagentje". En dat biedt voor- en nadelen.

Ten opzichte van een auto heeft de Rocks-e als nadeel dat het gebruik beperkt is tot de stad en dat het comfort en de veiligheid minimaal zijn. Ten opzichte van een auto is de wendbaarheid echter veel beter en ligt de prijs lager.

De belangrijkste concurrent van de Rocks-e is de brommer en in vergelijking daarmee schittert dit miniatuurtje van Opel. Beide mogen door bestuurders vanaf 16 jaar worden bereden, maar de Rocks-e is schoner, veiliger en beschut de inzittenden tegen weer en wind. Bovendien: afgaande op reacties van buitenstaanders is de Rocks-e onder de brommobielen uiterst begeerlijk. Zo draagt de Opel Rocks-e zijn steentje bij aan de overstap naar elektrisch rijden.