Auto
Auto
18.929
Motor
Motor
639
Caravan
Caravan
178
Scooter
Scooter
17
Fiets
Fiets
1.236

Financial lease

Uw auto leasen!

Een van de mogelijkheden om een auto te kopen is door het te financieren met een lening. Voor bedrijven is het echter ook mogelijk om een financial lease af te sluiten. U betaalt dan voor een vaste periode een maandelijks bedrag om uiteindelijk de eigenaar van de auto te worden.


Waarom voor Financial lease kiezen?

Eigenlijk is een financial lease goed te vergelijken met een lening. U betaalt namelijk in vaste maandelijkse termijnen de lening plus rente terug aan de geldverstrekker. Financial lease is echter een stuk flexibeler dan een zakelijke lening. U kunt namelijk ook een slottermijn opnemen waardoor de maandelijkse bedragen een stuk lager zijn. Een hoge slottermijn betekent een lagere maandlast. En een lage slottermijn is mogelijk als u iedere maand wat meer betaald.


Wie is eigenaar van de auto?

Bij financial lease bent u de economische eigenaar van de auto. Dit maakt het mogelijk om het voertuig al op de balans te zetten. Hierdoor kunt u de rente en ook de afschrijvingskosten aftrekken van de belasting. Het is zelfs mogelijk om een investeringsaftrek te krijgen. Ook zijn er andere fiscale voordelen waar u gewoon gebruik van kunt maken.


Welke mogelijkheden van financial lease zijn er?

Er zijn een tweetal vormen van financial lease. Zo is er de huurkoop optie en de geldlening met pandrecht. De huurkoop optie maakt het mogelijk om u de economische eigenaar te maken en de geldverstrekker de economische eigenaar. U kunt hierbij de auto naar wens gebruiken. Als u de laatste betaling heeft gedaan dan bent u de eigenaar van de auto. Een geldlening met pandrecht is mogelijk als u de auto al heeft gekocht en nu geld wilt krijgen voor andere doeleinden. U kunt dan uw auto opgeven als onderpand. U blijft dan zowel de juridische als economische eigenaar van de auto. U betaald maandelijks een bedrag tot de lening is afgelost. De verpanding vervalt op het moment van uw laatste betaling.

Financial Lease voor ondernemers

  • U bent direct eigenaar
  • Speciaal voor de ondernemer
  • Soepele acceptatie zonder jaarcijfers
  • Vele fiscale voordelen
  • Geen service kosten